over edith

Wie ben ik?
Hoi, ik ben Edith. Ik ben interieurarchitect. Ik kom uit de vorige eeuw en schrijf daarom het liefst met potlood maar ben ook reuzehandig met toetsenbord en muis.

Wat vind ik leuk?
Als interieurarchitect werk ik graag met vorm, textuur en ruimte, met licht en kleur. Ik werk hard en geconcentreerd en wil op hoog niveau presteren – geen woorden maar daden, zogezegd. Creatief werk maakt me blij.

Waarom dan?
Goede ontwerpen maken is fijn. Een goed plan combineert de wensen van de opdrachtgever, de mogelijkheden van het materiaal en de kunde van de uitvoerende vakmensen. Een goed ontwerp is niet alleen een oplossing die echt werkt maar ook een plan dat de opdrachtgever verrast: een goed ontwerp neemt de opdrachtgever verder mee hun wereld in dan verwacht.

Alles goed en wel, Edith, maar vertel me, wat kun je allemaal?
Zonder onbescheiden te zijn: ik kan veel. Maar, zoals de meeste dingen in het leven zijn sommige zijn nuttig, andere nauwelijks … Om te beginnen ben ik afgestudeerd in interieurarchitectuur en meubelontwerp en ben ik daarnaast gediplomeerd grafisch ontwerper. Ik spreek Nederlands en op verschillende niveaus Engels, Duits, Frans en Japans. Ik kan fietsen, skaten en autorijden. Ik speel klarinet en ken alle albums van Kuifje uit mijn hoofd. Ik kan werken op Mac- en Windows-machines en ben bekend met Vectorworks, InDesign, Illustrator, Photoshop, Gimp en Tetris.

Oh echt? En wat doe je dan in het dagelijks leven?
Sinds een aantal jaar maak ik deel uit van het ontwerpteam van een internationaal gerenommeerde Rotterdamse interieurstudio. Wij maken interieurs, keukens en meubels op maat (en af en toe een klein hip boetiekhotel of een serie vakantiehuisjes).

In het verleden heb ik gewerkt voor toonaangevende keuken- en badkamermerken als Siematic, bulthaup, Schiffini, Agape en Bisazza. Ik was verantwoordelijk voor de ontwerpen en presentatietekeningen (zowel met de hand als computer gegenereerd), werktekeningen voor meubelmakers en aannemers, bestellingen bij de diverse internationale leveranciers en ik onderhield het contact met klanten, fabrikanten, meubelmakers en aannemers.

Enkele van mijn ontwerpen zijn gepubliceerd in magazines Eigen Huis & Interieur en vtwonen.

Wanneer je mijn cv wilt zien, klik dan hier, maar wees gewaarschuwd: daarvoor heb je een wachtwoord nodig. Heb je dat van mij gekregen? Treed dan alsjeblieft binnen. Zo niet, misschien ontmoeten we elkaar op een dag …

Met vriendelijke groet,
Edith


“Over elk detail werd nagedacht …

Het is niet moeilijk om een functionele keuken te realiseren, maar het creëren van het juiste kastritme heeft echter behoorlijk wat voeten in de aarde gehad”

(Eigen Huis en Interieur – Codewoord chique)

“Het wordt zo mooi hier! Even teveel geluk hier nu …”

(klant over een ontwerp in uitvoering)